Artă Contemporană la fosta Baie Turcească

foto_document

Primarul Mihai Chirica a semnat ieri contractul de execuție a lucrărilor de construcții aferente proiectului cu finanțare europeană „Centrul Internațional de Artă Contemporană: Reabilitarea, consolidarea și refuncționalizarea clădirii fostei Băi Comunale asa-numita Baie Turcească”.

Valoarea totală a proiectului „Centrul Internațional de Artă Contemporană: Reabilitarea, consolidarea și refuncționalizarea clădirii fostei Băi Comunale (Baia
Turcească)” este de peste 22 de milioane lei, din care finanțarea nerambursabilă este de peste 21 de milioane.

„Este una din cele mai frumoase clădiri istorice din această zonă a orașului. Ea aduce în atenție o parte a culturii noastre care încă nu este suficient susținută și valorizată: arta contemporană.” , a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit proiectului, Baia Turcească va fi recompartimentată astfel încât să răspundă necesităţilor funcţiunilor propuse, printre acestea numărându-se posibilitatea de a găzdui manifestări de tipul „performance”, cât şi artă vizuală și artă de obiect. Se va pune accentul pe interacţiunea artiştilor cu publicul prin spaţii în care aceştia vor putea performa sau expune iar terenul din jurul imobilului va fi reamenajat inclusiv pentru viitoare spectacole în aer liber.