Arșița ne-a topit, beți apă din 20 în 20 de minute

Sharing is caring!

Canicula a pus stăpânire pe ţară si pe Moldova. Meterologii au anunţat temperaturi de peste 35 de grade Celsius în mai multe zone ale ţării. Vorbim de un val de căldură, cu disconfort termic ridicat şi greu de suportat.

Temperaturile au trecut astazi, la amiaza, de 35 de grade Celsius. In fapt, s-au resimtit mai mult de 40 de grade. A fost cea mai calda zi din aceasta săptămână, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) a depasit, din nou, pragul critic de 80 de unitati. Iesenii au cautat umbra si s-au hidratat corespunzator.

Medicii ne sfatuiesc ca , in astfel de zile, sa bem un pahar de apă la 20 de minute si sa evitam, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18.

Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Dacă nu aveţi aer condiţionat în locuinţă sau la locul de muncă, petreceţi 2-3 ore zilnic în spaţii care beneficiază de aer condiţionat (spaţii publice, magazine). Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. Pe parcursul zilei, faceţi duşuri călduţe, fără a vă şterge de apă

Specialiştii ANM spun ca aerul foarte cald vine din Africa. Este o săptămână de foc în toata Europa. Din vestul până în estul continentului, temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius. Mai mult, În Germania este cod violet de caniculă.

shares