Arme neletale, ascunse în portbagajul unui autoturism

arme1

Aseara, în jurul orei 23.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, călătorind ca pasageri cu un autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în România, cetăţenii din R. Moldova Sergiu A. şi Ion P., în vârstă de 19, respectiv 42 de ani.

Acţionând în baza analizei de risc, echipa comună de control a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care a descoperit ascunse și nedeclarate, în portbagajul autoturismului, două arme cu aer comprimat marca TYTAN, model B2-4, cal. 4,5 şi 5,5 mm.

Bărbaţii au declarat că nu aveau cunoștință despre faptul că, pentru astfel de arme este necesară deţinerea unui permis de port armă sau autorizație şi nici faptul că trebuie declarate la controlul de frontieră.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor prin deținerea sau portul fără drept de arme neletale.