Armata ucraineană va începe luni antrenamentele pe tancurile Leopard, anunță ministrul Apărării de la Kiev

337E32Y-highres-640x400

Trupele ucrainene vor începe de luni antrenamentele cu tancurile Leopard de fabricație germană, potrivit ministrului Apărării, Oleksii Reznikov, relatează CNN.

În cadrul unei conferințe de presă la Kiev, Reznikov a avertizat, de asemenea, cu privire la o viitoare ofensivă rusă care va coincide cu împlinirea unui an de la invazia Moscovei.

„Ne așteptăm la o ofensivă. Este februarie, iar rușii iubesc simbolismul. Ne așteptăm la această presiune din partea lor și suntem pregătiți”, a declarat el.

Joi, oficiali americani au declarat că se așteaptă ca SUA să anunțe un nou pachet de securitate pentru Ucraina, în valoare de aproximativ 2,2 miliarde de dolari, care va include rachete cu rază mai lungă de acțiune, o premieră pentru această țară.

Însă acestea nu vor ajunge la distanța cerută de Ucraina, de teamă că armele cu rază mai lungă de acțiune – precum racheta ATACMS, căutată cu mare interes – vor fi folosite pentru a lovi ținte din Rusia.

„Vreau să subliniez că le promitem partenerilor noștri că nu vom folosi sisteme cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte pe teritoriul rusesc, ci doar pe teritoriul ucrainean pe care rușii l-au ocupat”, a declarat Reznikov.