Armata Română continuă recrutările. MApN a scos la concurs peste 4.000 de posturi: de la cât încep salariile

Armata Română caută militari. Astfel, peste 4.000 de posturi au fost scoase la concurs pentru anul acesta. La Constanţa au fost depuse deja 250 de dosare, pentru 60 de posturi disponibile. Iar astăzi, candidaţii au susţinut probele sportive.

Mi se pare că e un job stabil şi ai o continuitate de viitor, plus că îmi place haina militară”, a declarat Alexandru, unul dintre candidaţi. Cu aceste gânduri a venit astăzi Alexandru să susţină probele sportive pentru recrutare în Armata Română. Alături de el, alţi zeci de candidaţi au încercat să arate că merită să îmbrace haina militară. Elena este din Năvodari şi a decis să intre în armată la 39 de ani. Susţinută de soţul ei, ea a renunţat la jobul de recepţioneră, pentru a deveni cadru militar.

Anul acesta, peste 4.000 de posturi au fost scoase la concurs în cadrul Armatei mpRomâne, în 34 de judeţe şi Bucureşti. Angajările masive vin ca urmare a valului de ieşiri din funcţie din ultima perioadă. Anul trecut, Armata a pierdut 6.600 de angajaţi, iar anul acesta peste 3.600. Cei mai mulţi militari au demisionat sau au ieşit la pensie, pe fondul reducerii vârstei de pensionare. Activităţile de recrutare în Armata Română continuă până la finalul lunii, în unităţile militare din ţară. Cei care doresc să intre în armată, trebuie să îndeplinească toate condiţiile necesare şi să treacă probele sportive.

Sursa observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *