Armata din Taiwan a doborat o drona chineza deasupra insulei Kinmen

Screenshot_20220901-094900_Chrome

Armata taiwaneză a doborât un vehicul aerian fără pilot (UAV) civil neidentificat peste arhipelagul Kinmen din strâmtoarea Taiwan. Acest lucru a fost raportat astazi la 1 septembrie de agenția centrală de știri din Taiwan.

„Comandamentul de apărare Kinmen a declarat că, o cameră aeriană civilă neidentificată a fost găsită în apele închise ale insulei Shiyu. După ce avertismentul garnizoanei s-a dovedit a fi invalid, au deschis focul și au doborât-o”, se spune în mesaj.

Ieri, Ministerul Apărării din Taiwan a raportat că, cel puțin 15 avioane militare ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei (PLA) au traversat asa numita linie mediana a stramtorii în secțiunea sa de sud-vest.

Pe 30 august, șeful de cabinet din Taiwan, Tsai Ing-wen, a declarat că tensiunile din strâmtoarea Taiwan escaladează în fiecare zi. În plus, ea a spus că Taiwanul isi va extinde bugetul militar deoarece guvernul dorește să-și stimuleze propria producție de echipamente militare.

Potrivit lui Tsai Ing-wen, Taiwanul nu va provoca o ciocnire militară și „da forțelor de cealaltă parte pretextul pentru a crea conflicte”, dar, în același timp, este gata să confirme în practică că „poate rezista. „