Armata admite: un tren cu arme a tranzitat România. Direcția: Ucraina. Proprietar secret

Armata a admis, aseară, pentru Newsweek România, că un tren cu arme a tranzitat România. Armata spune că armele nu erau ale Ministerului Apărării și refuză să spună cine este proprietarul armelor care se îndreptau spre Ucraina.

Secretomania continuă la București în ceea ce privește ajutorul militar pe care România îl oferă Ucrainei. Acest lucru stârnește situații amuzante și, în același timp, jenante așa cum s-a întâmplat atunci când președintele Zelenski a mulțumit României pentru armamentul trimis.

 În înregistrarea video publicată de un martor pe tik tok se vede un tren cu zeci de transportoare blindate care trec prin gara Suceava Nord. Newsweek a putut confirma, suprapunând imaginile din video cu cea a gării Suceava că, într-adevăr, e vorba despre tranzitarea gării din nordul României (vezi foto jos).

Ministerul Apărării și guvernul nu au anunțat, oficial, tranzitarea României de către un tren plin cu arme către singura destinație posibilă Ucraina. Newsweek a făcut legătura între transportul din video și anunțul autorităților bulgare de acum câteva zile, potrivit cărora 100 de transportoare blindate BTR-60 vor fi trimise în Ucraina. 

Presa bulgară a prezentat și imagini cu transportoarele care urmau a fi trimise în Ucraina. Newsweek a comparat cele două imagini. Nu poate fi îndoială că transportoarele din VIDEO surprinse în Gara Suceava sunt cele prezentate de armata bulgară. Vezi poza de mai jos:

Ce vehicule militare erau transportate și care era destinația?

Era vorba de blindate din Bulgaria?

În baza cărui acord au fost tranzitate vehicule militare prin România către Ucraina?

MAE ne-a precizat că nu are nicio legătură cu transportul de arme.

Ministerul Apărării a răspuns după 12 ore confirmând doar transportul de arme tranzitat prin România și faptul că armele nu sunt românești.

Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă precizăm următoarele:

În imaginile la care faceţi referire este o garnitură de tren cu tehnică militară care nu aparţine MApN şi care s-a aflat în tranzit pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *