Aritmetică mentală la cel mai înalt nivel: Campionii Ianis și David de la SmartyKids Piatra-Neamț au cucerit Dubaiul

Ianis Albu și David Șchiopu s-au întors învingători din Dubai de la Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală care s-a desfășurat pe 4 noiembrie 2023.

Sub îndrumarea Florinei Isachievici de la clubul SmartyKids Piatra-Neamț, cei doi copii minunați au obținut rezultate extraordinare la o competiţie internaţională care a adus în Dubai cei mai buni copii din țări precum Armenia, Bulgaria, Egipt, Liban, Emiratele Arabe, Arabia Saudită şi România. Premiile s-au acordat pe categorii de vârstă şi nivel de dificultate.

La competiția din Dubai copiii au avut de rezolvat 160 de exerciții în doar 10 minute. Ianis a avut 80 de exerciții cu sute, 15 termeni și 80 de exercitii cu unități. David a avut de rezolvat 80 de exerciții cu zeci, 8 termeni și 80 de exerciții cu unități. Pentru această competiție, cei doi s-au antrenat la SmartyKids Piatra-Neamț timp de 6 luni, iar în ultimele 2 luni au lucrat câte 2-3 ore pe zi.

Ianis Albu este Campionul Campionilor la categoria 12 ani+, iar David Şchiopu a obținut locul 3 la categoria 8-12 ani.

SmartyKids este o franciză internațională cu sute de centre în mai multe țări, printre care și România. Este, de fapt, cel mai amplu program de dezvoltare cognitivă pentru copii între 4 si 12 ani. Dezvoltă atenția, concentrarea, memoria și viteza de gândire. Copiii învață să lucreze pe un instrument numit soroban (varianta japoneză de abac) și după ce se antrenează suficient, îl mută pe ecranul mintii putând face diverse calcule: adunări, scăderi, înmulțiri, împărțiri, ridicări la putere etc. Mișcarea degetelor este mișcarea biluțelor la nivel mental. SmartyKids este cea mai mare școală de aritmetică mentală din România.

Aceste programe sunt susținute de traineri competenți, cu certificări recunoscute la nivel mondial și o metodologie creată de psihologi și de specialiști acreditați în domeniu (David Lyao, Tomo Fugimoto, Kim Te Su etc). SmartyKids România este membru acreditat al SAMA GLOBAL (Abacus and Mental Arithmetic Association), organizație mondială cu membri din 21 de țări și lider de formatori în aritmetică mentală. În această calitate, SmartyKids este invitată anual să participe la competiții pe scară largă, oferind astfel oportunitatea tuturor copiilor ce frecventează cursurile sale, să își demonstreze abilitățile cognitive, concurând cu copii din Taiwan, Malezia, Hong Kong, India, China, Arabia Saudită, Egipt, Rusia, Bulgaria etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *