Argentina este noua campioană mondială, după o finală de poveste împotriva Franței! Leo Messi a cucerit ultimul trofeu major care îi lipsea dintr-un palmares glorios

hepta_6830631

Argentina a învins-o pe Franța în finala Cupei Mondiale, duminică, la loviturile de departajare, și a cucerit trofeul suprem în fotbalul internațional pentru a treia oară în istorie, după victoriile din 1978 și 1986.

„Pumele” au început nesperat de bine partida, iar Leo Messi a transformat în minutul 23 un penalty obținut de Angel Di Maria. Odată cu reușita, entuziasmul argentinienilor a atins noi culmi, iar Di Maria a dus scorul la 2-0 în minutul 36, lăsând-o pe Franța fără replică.

Cu un avantaj aparent confortabil, Argentina a cedat inițiativa în repriza a doua, însă chiar și așa mai nimic nu anunța finalul nebun al celor 90 de minute – Kylian Mbappe a marcat din penalty în minutul 80 și a reușit să restabilească egalitatea un minut mai târziu, reducându-i la tăcere pe înfocații suporteri argetinieni. Franța a încercat să dea lovitura înainte de expirarea timpului regulamentar, însă a căutat în van golul victoriei. Messi era să înscrie cu o reușită de poveste chiar în ultimele secunde, dar Lloris a avut o paradă pe măsură.