Argentina ar putea schimba banii după Cupa Mondială. Chipul lui Messi, pe bancnota de 1.000 de pesos

62311148

Celebrarea pentru câstigarea Cupei Mondiale de către Argentina nu se oprește. Banca Centrală a Argentinei a luat în considerare tipărirea unei bancnote cu chipul lui Lionel Messi.

Înainte de finala de duminica trecută, autoritățile de la Banca Centrală a Republicii Argentina (BCRA) au analizat mai multe moduri de a sărbători câstigarea unui eventual titlu mondial, potrivit elfinanciero.com.mx.

Opțiunea favorită a fost surprinderea chipului lui Lionel Messi pe bancnota de o mie de pesos. Oficialii sunt de părere că suma imprimată pe bancnotă trebuie să înceapă cu „10”, numărul cu care Messi a făcut istorie la echipa națională a Argentinei.

Pe spatele bacnotei ar trebui să fie scris „La Scaloneta” (porecla naţionalei condusă de Lionel Scaloni), ca un semn de recunoştiinţă.

Ca antrenor, Scaloni a câştigat Copa America în 2019, „La Finalissima” în vara acestui an şi Campionatul Mondial.

BCRA a emis bancnote speciale atunci când Argentina a câștigat prima sa Cupă Mondială în 1978, precum și în timpul celebrării Bicentenarului Argentinian, în 2010, sau cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la moartea Evei Perón, prima doamnă a Argentinei.

Argentina a câstigat 42 de milioane de dolari pentru victoria sa la Cupa Mondială din Qatar. Echipa ar urma să mai primească încă 10 milioane de dolari din partea CONMEBOL pentru că a reprezentat cu succes confederația.