ARF vrea sa cumpere trenuri care sa deserveasca rutelor suburbane si regionale

ARF vrea sa cumpere trenuri care sa deserveasca rutelor suburbane si regionale. Autoritatea pentru Reforma Feroviara a publicat în platforma de achiziții publice SEAP, un anunț de consultare a pieței pentru obținerea unei valori estimative unitare pentru o ramă electrică, în vederea achiziției de rame electrice destinate transportului feroviar de călători, pe rutele suburbane și regionale (RE-R) și o cotație pentru mentenanța acesteia pentru o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere la 30 ani.

ARF vrea sa cumpere trenuri care sa deserveasca rutelor suburbane si regionale

Mai exact, ARF dorește obținerea unei valori estimative unitare pentru achiziția ramelor electrice de scurt parcurs (RE-R), pe unul sau două nivele (în funcție de designul adoptat), cu următoarele caracteristici tehnice:

▪️ Lotul 1 – capacitate de transport formată din 110 locuri pe scaune fixe, minim 2 locuri pentru persoane cu dizabilități, și 110 locuri în picioare (la 4 persoane/mp);

▪️ Lotul 2 – capacitate de transport formată din 160 locuri pe scaune fixe, minim 2 locuri pentru persoane cu dizabilități și 160 locuri în picioare (la 4 persoane/mp);

▪️ Lotul 3 – capacitate de transport formată din 200 locuri pe scaune fixe, minim 2 locuri pentru persoane cu dizabilități și 200 locuri în picioare (la 4 persoane/mp);

▪️ Lotul 4 – capacitate de transport formată din 300 locuri pe scaune fixe, minim 2 locuri pentru persoane cu dizabilități și 300 locuri în picioare (la 4 persoane/mp).

CITESTE SI: ARF a desemnat câștigătorul licitației pentru achiziția a 16 locomotive electrice noi

Cotația de preț va fi compusă din: (i) prețul de achiziție al ramelor electrice exprimat în lei/ramă și (ii) prețul pentru asigurarea întreținerii/mentenanței pentru 15 ani, exprimat printr-un preț mediu în lei/km. Serviciile de mentenanță vor fi prevăzute cu o opțiune de suplimentare de până la 30 de ani.

Procedura de consultare a pieței se va desfășura online, iar operatorii economici interesați pot transmite prețuri estimative, precum și orice recomandări și opinii pănă la data de 14.03.2024.

Ulterior procesului de consultare, ARF va finaliza studiul de fezabilitate pentru stabilirea exactă a cantităților și rutelor de utilizare în Faza I și, în calitate de autoritate contractantă, va demara procedura de achiziții, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *