Arest la domiciliu pentru un tanar din Letcani care a comis un accident dupa ce a furat o masina fiind si baut la volan

politia

Joi, un tânăr, de 20 de ani, din comuna Lețcani, ar fi sustras autoturismul unui bărbat, l-ar fi condus pe raza comunei Lețcani și ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu gardul unei locuințe, pe care l-ar fi distrus parțial.

Întrucât în momentul depistării tânărul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat în cauză, vineri, tânărul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Ulterior tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.