Arest la domiciliu pentru brancardierul care a omorât din greșeală o pacientă

ambulanta-smurd-coronavirus-640x400

Tribunalul București a decis sâmbătă ca brancardierul de la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală care ar fi detubat din greşeală o pacientă cu COVID-19 internată la Secţia de Terapie Intensivă, femeia decedând la scurt timp, să fie plasat în arest la domiciu.

El fusese reținut vineri seară de procurori și a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat de vineri al Parchetului, brancardierul a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de ucidere din culpă şi urmează să fie prezentat în faţa unui judecător cu propunere de arestare preventivă.

„În data de 10.12.2020, ora 15,30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secţiei de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon şi depunerea acestuia la morgă au fost solicitaţi mai mulţi brancardieri, între care şi inculpatul, precum şi o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecţie, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aştepta pe ceilalţi şi, confundând cele două paciente, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi a scos sonda de intubare de la pacienta în viaţă, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertaţi”, precizează procurorii.