Apusul lui Dumitru Buzatu! Tradat de un fost colaborator, arestat preventiv si dat afara din toate functiile

S-a sfarsit cariera politica a lui Dumitru Buzatu, concomitent cu 30 ani de control asupra celui mai sarac judet din tara. Presedintele Consiliului Judetean a fost tradat de un fost colaborator, Emil Savin, patronul Transmir. Desi cei doi au fost extrem de apropiati relatiile s-au racit dupa o disputa legata de bani si comisioane.

Totul a pornit dupa licitatia pentru drumul strategic Barlad – Laza – Codaesti. Doua dintre loturi au fost castigate de o societate unde actionare sunt fiicele lui Savin. Au aparut discutii intre cei doi colaboratori, dupa ce au crescut preturile materialelor de constructii. Lucrurile s-au complicat iar Consiliul Judetean nu a platit lucrarile desi se ajunsese la un stadiu de 80 la suta. De altfel valoarea proiectului a crescut de aproape 9 ori fata de startul sau. Constructorul a cerut o plata de 3 milioane de euro dar Buzatu nu voia sa dea drumul facturilor pentru ca nu stabilise cat avea sa-i revina lui, potrivit DNA.

Ca sa mai traga de timp si sa-i dea probabil o lectie lui Savin, Dumitru Buzatu a cerut o expertiza fata de calitatea lucrarilor. Aici a intrat in rol Radu Judele care a intocmit o expertiza pentru Consiliul Judetean „După întocmirea raportului de expertiză (în care erau trecute date care nu corespundeau realității din teren), în data de 22.06.2022 respectiv în perioada 07-15.02.2023, expertul ar fi pretins de la omul de afaceri suma de 714.000 mii de lei în scopul formulării unor concluzii contrare propriei expertizei efectuate în baza contractului încheiat cu Consiliul județean Vaslui și implicit de „a favoriza” societatea martorului, în sensul de a i se achita în totalitate facturile în valoare de cca. 3.000.000 euro, care i se cuveneau ca urmare a executării întocmai a lucrărilor conform caietului de sarcini”, a transmis DNA.

Atunci Savin s-a decis sa mearga la DNA. Ca sa fie intocmit flagrantul, Buzatu a fost atras la o balta de pescuit detinuta de afacerist in Valea Prutului. Buzatu a transmis clar ca va efectua platile in schimbul a10 la suta din contract. Dupa ce Savin a plasat banii in portbagajul masinii presedintelui CJ Vaslui a intrat pe fir DNA, care l-a oprit pe Buzatu dupa ce a parasit ferma piscicola.

Acum, Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 zile. Acesta a fost exclus din partid si suspendat din functia de presedinte a Consiliului Judetean. Fiul sau si-a dat demisia din postul de secretar de stat iar fosta sotie, in prezent senator a fost suspendata de PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *