Aproape patru mii de ieșeni s-au vaccinat antigripal

De la începutul lunii octombrie și până acum 3943 de persoane din județul Iași, s-au vaccinat antigripal. Dintre acestea 3827 au beneficiat de vaccin antigripal compensat 100% sau 50%, pe baza rețetelor eliberate de medicul de familie sau specialist. În bara recomandării, dozele au fost eliberate de farmaciile care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Vaccinarea anuală împotriva gripei este recomandată tuturor persoanelor cu vârsta peste 6 luni, dar mai ales seniorilor și persoanelor care fac parte din grupele la risc.

Conform datelor oferite de Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași, în săptămâna 2-8 octombrie s-au înregistrat peste 6600 de cazuri de infecții respiratorii acute: 5696 sunt infecții virale ale căilor respiratorii superioare și 968 sunt pneumonii.

În intervalul de timp menționat, nu s-au înregistrat cazuri de gripă. Din analiza stratificată pe grupe de vârstă reiese că incidența cea mai mare pneumonii este la grupa de varstă 15-49 ani, iar pentru infecții virale ale căilor respiratorii superioare la grupa de varstă 5-14 ani.

De asemenea, în același interval de timp, au fost raportate 180 de internări: infecții virale ale căilor respiratorii superioare- 121; pneumonii – 59.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *