Aproape 90.000 ieseni vor primi masti gratuite

Sharing is caring!

Direcţia de Sanatate Publică Iasi a trimis Ministerului Sanatatii necesarul de masti de protectie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza judeţului Iasi.

Conform datelor centralizate de la cele 98 de primarii de pe raza judeţului Iasi, in total, sunt necesare 4,5 milioane de masti de protectie, respectiv cate 50 de masti de protectie pentru aproape 90.000 persoane.

Persoanele care vor primi masti sunt cele din familiile beneficiare ale ajutorului social, beneficiarii de alocatie pentru sustinerea familiei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de pana la 704 lei inclusiv, persoanele incadrate în grad de handicap care realizeaza venituri exclusiv din prestatiile sociale.

Mastile de protectie vor fi distribuite beneficiarilor de catre autoritatile publice locale cu ajutorul asistentilor medicali comunitari, mediatorilor sanitari, asistentilor sociali sau altor angajaţi din cadrul serviciului public de asistenta sociala, in termen de maximum 3 zile de la primire.

shares