Aproape 6000 de elevi din judetul Iasi sustin astazi simularea la Bacalaureat

Aproape 6000 de elevi din judetul Iasi sustin astazi simularea la Bacalaureat. Simularea examenelor naționale din anul școlar 2023 – 2024, organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei, continuă în perioada 4 – 7 martie, cu probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat (pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă).

Aproape 6000 de elevi din judetul Iasi sustin astazi simularea la Bacalaureat

5991 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a din județul Iași sunt așteptați să participe, săptămâna viitoare, la Simularea probelor scrise ale Examenului Național de Bacalaureat organizată în 48 de unități de învățământ liceal.

Calendarul de Simulare a Examenului de Bacalaureat va debuta luni, 4 martie, cu proba de Limba și literatura română, va continua pe 5 martie cu proba obligatorie a profilului și se va încheia, în județul Iași, pe 6 martie cu proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele obținute vor fi transmise pe 15 martie.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.

CITESTE SI: Jale in mediul rural. Doar 2 din 10 elevi au luat note de trecere la simularea de la matematica

Școlile, prin comisiile de organizare stabilite la nivelul unității de învățământ, trebuie să asigure buna desfășurare a susținerii probelor și a evaluării lucrărilor. Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare clasă, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Examenului Național de Bacalaureat este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Toate sălile în care se desfășoară simularea probelor scrise au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Rezultatele vor fi comunicate individual și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens. Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *