Aproape 4,5 tone de droguri confiscate în ultimii ani au fost distruse de Poliţia Română

NDQwJmhhc2g9ZjNjZjFkN2ViOWNlYWU3MDEyNDY5Mzg0OGEzYzMzZGY=.thumb

Aproape 4,5 tone de droguri au fost distruse prin ardere de polițiști. Este vorba despre stupefiante confiscate în ultimii 8 ani de la traficanţii prinşi de autorităţi. Printre drogurile incinerate a fost şi captura-record de 1,5 tone de heroină din Portul Constanţa de anul trecut în valoare de 45 de milioane de euro. A fost a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani.

Polițiștii au distrus în această săptămână aproximativ 4.340 de kilograme de droguri confiscate în dosare penale instrumentate în perioada 2014 -2022. Potrivit IGPR, este vorba de heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opium și MDMA. Distrugerea a fost făcută cu sprijinul unui operator autorizat în acest sens. 

Conform polițiștilor, distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate, autorizată, în prezenţa unei comisii formate din judecătorul delegat cu executarea, câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog, al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, un specialist din cadrul formaţiunii centrale specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi.