Aproape 2000 de contestatii la Bacalaureat

Sharing is caring!

Judetul Iasi a obtinut 13 medii de zece in urma examenului de Bacalaureat. Genoveva Farcas, inspectorul scolar general Iasi a precizat ca s-au depus un numar de 1985 de contestatii.

Genoveva Farcas, inspector scolar general ISJ Iasi: “Daca ne raportam la numarul mare de elevi care au obtinut media 10 la cele 2 examene, in cadrul probei de evaluare de la clasa a VIII-a, 35 de elevi de gimnaziu au obtinut media la ambele probe. De asemenea in cadrul examenului de Bacalaureat avem 13 elevi si nu 12 elevi asa cum s-a scris in presa, care au obtinut media 10 la probele de Bacaluareat, unul dintre cei care se afla in aceasta ipostaza a obtiut aceasta medie in cazul sesiunii speciale de Bacalureat”.

Daca se ia in considerare rata de promovabilitate la nivel national, Iasul se situeaza pe locul al doilea pe tara.

“Iasul este centru regional de evaluare pentru contestatii. La nivelul judetului nostru s-au inregistrat 1985 de contestatii la toate disciplinele de concurs. Asteptam reultatele finale la acest examen, dupa care vom putea face un bilant complet. Pe data de 13 vom avea rezultatele finale ale examenului national de Bacalaureat”, a precizat Genoveva Farcas.

In urma unei analize facute de ISJ Iasi, au promovat 90% din elevii de la filiera teoretica, 73 % dintre elevi, la filiera vocationala si doar 53 % a fost rata de promvare pentru tinerii de la filiera tehnologica.

shares