Aproape 1000 politisti, jandarmi, politisti de frontiera si reprezentanti ISU vor asigura paza la sectii de votare din Iasi

Sharing is caring!

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare. Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, astazi si maine, 988 de efective, dintre care 444 de poliţişti, 244 poliţişti de frontieră, 142 de jandarmi, 136 de reprezentanţi I.S.U. vor asigura paza şi protecţia a 748 de secţii de votare, din totalul celor 759 ce s-au constituit pe raza judeţului Iaşi, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.

Maine, 148 de poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.

Astfel, 113 polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști. Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 494 de lucrători M.A.I. vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi va avea în responsabilitate 252 de secţii de votare, constituite în 222 de locaţii, unde vor fi prezenţi 222 de poliţişti, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi va avea în responsabilitate 109 secții de votare dispuse în 71 de locații, unde vor fi prezenți 71 de jandarmi, iar Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi va avea în responsabilitate 148 de secţii de votare dispuse în 122 de locaţii, unde vor fi prezenţi 122 poliţişti de frontieră.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.
Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

shares