Aproape 10 tone de anvelope uzate oprite în vama Petea. Proveneau din Germania și urmau să fie duse în Suceava

Aproape 10 tone de anvelope uzate au fost trimise din Germania către o firmă din Suceava au fost oprite în vama Petea deoarece nu au fost îndeplinite condiţiile legale, informează, joi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de intrare în România un cetăţean român, în vârstă de 35 de ani, domiciliat în judeţul Suceava care conducea un automarfar cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România, cu care transporta anvelope second-hand provenite din Germania. Marfa urma să ajungă la o firmă din judeţul Suceava.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatului Judeţean Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 9.800 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile legale (transportul nu este înregistrat în aplicaţia ROAFM)”, precizează sursa citată.

Drept urmare, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *