Aproape 1.000 de mansarde construite ilegal

Sunt aproape 1000 de mansarde care nu au autorizație de construcție în Iași și care reprezintă un adevărat pericol public. Consilierii locali din Iași întreabă ce se va întâmpla cu ele, având în vedere că în urmă cu câteva luni în urmă a avut loc o inventariere a acestora.

Locuitorii Iașului mai vor să știe și care sunt pașii concreți pentru intrarea în legalitate a mansardelor care au fost construite fără a fi deținute avizele necesare și, de asemenea, dacă vor exista sancțiuni sau demolări.

Vlad GHIZDOVĂȚ, consilier local PNL:
”Având în vedere că au trecut aproape șase luni de când s-a realizat inventarierea mandardelor de bloc de pe raza municipiului Iași, întrebarea mea este care este stadiul expertizării acestor mansarde și aici mă refer la cele aproape 1.000 care nu au autorizație de construcție?”

Mihai CHIRICA, primarul municipiului Iași
”Nu intenționăm, în primă fază, demolarea, așa cum v-am spus și cum avem numeroase discuții cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari. Intenția noastră este de a le aduce într un regim de siguranță corespunzător normativelor în vigoare și continuăm. Noi am spus că această posibilitate de a intra în legalitate, chiar și prin efectuarea unor lucrări suplimentare, va dura cel puțin 24 de luni. S-a adus în spațiul public o informație de tipul ”Primăria intenționează demolarea mansardelor” și am demontat-o prin comunicat de presă, că nu este adevărat. Primăria intenționează aducerea mansardelor într- un regim de siguranță, în comparație cu cele construite noi, prin normativele în vigoare, tocmai pentru a reduce factorul de risc pe care l-ați sesizat și
dumneavoastră”

Oficialii Primăriei Iași mai precizează că, până în momentul de față, au fost cerute câteva sute de certificate de urbanism. De asemenea, în Iași există cel puțin 50 de experți care vor putea realiza expertizele necesare pentru mansardele construite ilegal.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!