ApPA: „Plafonarea prețurilor RCA nu rezolvă problema!”

lista-noi-tarife-rca-2022-soferi-romani-asigurari-auto-751627

foto: antena3

Asociația pentru Promovarea Asigurărilor consideră îngrijoratoare demersurile legislative privind plafonarea pentru 6 luni a tarifelor pentru asigurarea de raspundere civila auto – RCA.

Cele 6 luni de tarife plafonate nu rezolvă fondul problemei, susține asociația. O parte din șoferi ar putea să se bucure de o forma de economie la achitarea primelor în urmatoarea perioadă. Aceasta ar fi urmată de o revenire la tarifele reale, care au la baza formule de calcul ce țin cont de daunalitatea crescută din România, tarifele de reparații și restul parametrilor.

În plus, aceste 6 luni riscă să afecteze stabilitatea companiilor de asigurari, acest lucru răsfrângandu-se, tot asupra asiguraților RCA. Proiectul de hotărâre de Guvern prevede și o măsura cu impact semnificativ asupra brokerilor de asigurare prin limitarea comisioanelor de distribuție la maximum 5% din prima brută încasată.

Prin aplicarea unei astfel de plafonări, cei aproape 40.000 de distribuitori în asigurări vor fi puternic afectați, într-o perioadă în care circa 1 milion de polițe RCA active la City Insurance urmează să expire.