APIA: 116 milioane de euro pentru împăduriri

Sharing is caring!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a anuntat astazi ca deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa,  pana in luna iunie, anul viitor, schema de ajutor de stat pentru acordarea de finanţare în vederea creării de suprafeţe împădurite, într-un program în valoare de aproape 116 milioane de euro.

Schema de ajutor de stat este implementată de APIA, iar informaţiile detaliate pentru accesarea acesteia pot fi consultate la Centrele judeţene sau locale ale APIA, respectiv în Ghidul solicitantului şi documentele de implementare publicate pe site-ul APIA. Completarea Cererii de Sprijin se realizează online şi se depune pe suport de hârtie la Centrele Judeţene APIA. Totodată, Agentia a dezvoltat aplicaţia electronică M8 pentru depunerea online a cererii de sprijin, aceasta putând fi accesată din pagina principală a site-ului agenţiei, fiind însoţită de instrucţiuni de utilizare.

‘Prin această schemă se acordă sprijin financiar pentru înfiinţarea de plantaţii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de pădure şi perdele forestiere de protecţie. Beneficiarii schemei pot fi deţinătorii publici şi privaţi de teren agricol şi formele asociative ale acestora. Sprijinul financiar, acordat ca valoare fixă, este reprezentat de costuri standard pe hectar pentru împădurirea de terenuri agricole şi neagricole, sub forma a două prime.”

se precizează în comunicatul APIA.

shares