Apel lansat de DSP Iași. Cadrele medicale, asistente medicale și infirmiere la Spitalul Modular de la Lețcani

letcani

DSP Iași lansează un apel public către cadrele medicale, asistente medicale și infirmiere, care doresc să ajute, să își exprime disponibilitatea de a se detașa la Spitalul Modular de la Lețcani, pentru o perioadă determinată.

Detașarea se realizează prin Ordinul Comandantului Acțiunii Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, în conformitate cu art. 19 din Legea 136 din 2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

Potrivit articolului 19, “pe durata detașării dispuse conform alin. (1) se asigură persoanei detașate, suplimentar față de salariul plătit de unitatea angajatoare, plata indemnizației de detașare în cuantum de 50% din salariul de încadrare, diurna zilnică de 2% din salariul de încadrare, cazarea și transportul în localitatea unde se dispune detașarea.”

„Traversăm o perioadă critică. Orice gură de oxigen și orice pat din spital poate salva o viață. La Spitalul Modular de la Lețcani avem posibilitatea de a trata zeci de pacienți infectați cu COVID-19. Din păcate suferim la capitolul cadre medicale specializate”, transmite DSP Iași.