Apel catre fermieri: Nu incendiati vegetatia uscata!

foto_incendiu

Pompierii îi îndeamnă pe fermieri să nu incendieze vegetaţia uscată. Lipsa ploilor şi temperaturile ridicate au favorizat apariţia unor incendii de vegetaţie pe suprafeţe extinse. Acestia avertizează că focul este greu de controlat, mai ales în zilele cu vânt şi căldură excesivă.

Pompierii mai atrag atenţia şi asupra folosirii focului în câmp deschis, aproape de pădure sau locuri cu iarbă uscată. Autorităţile se confruntă an de an cu nenumărate incendii de vegetaţie si ne sfatuiesc sa tinem cont de mai multe reguli in acest sens.

ȚIn perioadele caniculare, se observa o crestere a numarului incendiilor de vegetatie, motiv pentru care recomandam cetatenilor sa respecte regulile de prevenire a incendiilor, la arderea vegetatiei uscate: efectuarea arderii in conditii meteorologice fara vant, colectarea in gramezi a vegetatiei uscate, astfel incat arderea sa poata fi controlata. Desfasurarea arderii se face numai pe timp de zi si se asigura materialele pentru stingerea eventualelor incendii si se supravegheaza in permanenta arderea.”, a declarat lt.col. Silvia Bolohan, purt.cuv.ISU Iasi.

Pompierii atrag atenţia că cei care incendiază vegetaţia uscată fără respectarea legislaţiei în vigoare vor fi amendaţi.