Apel al medicilor în cazul copilului electrocutat la 27.000 de volţi: e mare nevoie de sânge grupa A pozitiv

donorium_aplicatie_donare_sange_7493_1070_90_bigger

foto: medichub

Adolescentul în vârstă de 16 ani care a ajuns în stare foarte gravă la spital, cu arsuri pe 80% din corp după ce s-a electrocutat, a trecut printr-o nouă intervenţie chirurgicală. Medicii spun că prognosticul de supravieţuire este mult îmbunătăţit, în cursul zilei de ieri, 13 februarie, acesta urma să fie detubat.

„În cursul zilei de duminică, copilul electrocutat a beneficiat de o nouă intervenţie chirurgicală de mai mare anvergură, în care s-au excizat o mare parte din suprafeţele cutanate arse şi parţial s-a realizat acoperirea zonelor excizate cu grefe de piele şi substituenţi cutanaţi sintetic. Starea generală a copilului este mult ameliorată”, a precizat dr. Sidonia Susanu, şef Secţie Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul de Copii.

Este nevoie de donatori de sânge

Totodată, medicul a mai spus că evoluţia a fost evident favorabilă, însă perioada critică se întinde de obicei pe o perioadă de la 72 de ore până la trei săptămâni, în funcţie de cum evoluează starea pacientului şi de posibilitatea de a face manevrele chirurgicale necesare asupra sa. În acest moment, adolescentul are nevoie şi de transfuzii de sânge, fiind lansat un apel în acest sens de către medicii care îl îngrijesc. „Aş vrea să fac un apel către toţi donatorii din judeţul nostru şi din alte judeţe, dacă este posibil, să ne ajute cu produse de sânge pentru acest copil. Are grupa A pozitiv”, a completat dr. Sidonia Susanu.