Ape tulburi prin spitale

foto_spital

Pentru unii miere, pentru alţii pelin – aşa văd mulţi angajaţi situaţia din Sănătate, după ce veniturile lor au scăzut considerabil. Furioşi, oamenii ameninţă cu greva generală. Ministrul de resort, Sorina Pintea, încearcă să găsească soluţii, dar consideră că mingea este acum în terenul mangerilor de spital, care pot acorda sume compensatorii din veniturile proprii.

Managerul Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Paraschiva din Iasi ne-a prezentat astazi situatia din institutia pe care o conduce.

Managerul Carmen Dorobat a incercat din rasputeri sa gaseasca solutii imediate la haosul provocat in sistem. Medicii, asistenţii, infirmierele, dar şi medicii rezidenţi au beneficiat în acest an
de creşteri ale salariilor.

Abordarea unitara a legii salarizarii pe fiecare domeniu de activitate a determinat ajustari semnificative ale salariilor in unele cazuri. Spitalul de Boli Infectioase din Iasi este, totusi, unul dintre spitalele care nu intampina greutati majore in ceea ce priveste salariile diminuate ale angajatilor.

Va reamintim ca reprezentantii Federatiei Sanitas au anuntat cã în 7 mai va fi declansatã o grevã de avertisment, în 11 mai este programatã o grevã generalã, iar mâine, pe 26 aprilie, în Capitalã, va fi organizat un miting la care sunt asteptati peste 10.000 de oameni. Cauza, haosul din Sãnãtate, care a fãcut ca unele venituri sã scadã cu pânã la 1.100 de lei în urma aplicãrii salarizãrii unitare.