Ape tulburi în învățământ

foto_educatie

Salariile mici din învățământul preuniversitar din Iași aduc nemultumiri majore. Contabilii și secretarele școlilor au salariile diminuate cu sume cuprinse între 350 și 750 de lei. Și femeile de serviciu din școli sunt nemulțumite. Nu le-a crescut salariul cu nici un leu. Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul preuniversitar Iași, Laviniu Lăcustă, este la aceasta ora la Bucuresti, acolo unde se reuneste Biroul Operativ al federatiilor sindicale din invatamant.

Diminuarea este consistenta și nu par a fi solutii. În jur de 1.500 de angajați ai școlilor din Iași nu au beneficiat de majorarea de 20 la suta . Pur si simplu au fost uitati si au ramas cu lefuri de 1.400 de lei.

Peste 150 de contabili și secretare au salariile diminuate cu sume cuprinse intre 350 si 750 de lei.Liderii sindicatului de invatamintul preuniversitar se așteapta ca scolile din Iasi sa ramina si fara femei de serviciu. Cum toata lumea la ministerul muncii ridica din umeri, USLIP Iasi se consulta cu organizatiile sindicale din țara pentru a vedea daca situatia e generala si pentru a sbali actiuni commune pentru remedierea situatiei.

Sindicalistii din invatamant vor picheta joia viitoare intre orele 13.30 -14 30 Prefectura Iasi . La protest si-au anuntat prezenta peste 500 de sindicalisti.

Si cum unde-s multi, puterea creste , personalul nedidactic din invatamant are tot sprijinul din parteacolegilor dascali.