Aparat unic in tara la Spitalul de Boli Infectioase din Galati

aparat-2

Unic in Romania. Galatiul are singurul aparat din tara de microscopie confocala in vivo. Este un echipament medical folosit pentru diagnosticarea precisa a cancerului de piele.

Dispozitivul analizeaza in profunzime pielea pentru depistarea cancerului, realizeaza biopsii virtuale, non-invazive, ceea ce scuteste pacientii de o incizie chirurgicala. Acesta stabileste si un diagnostic précis in cazul bolilor de piele autoimune sau inflamatorii si permite monitorizarea eficientei medicamentelor la nivel pielii. Aparatul medical a fost achizitionat de catre Consiliul Judetean Galati pentru Spitalul de Boli Infectioase. Valoarea acestui aparat medical ultraperformant este de peste 1 milion trei sute de mii lei . In Europa sunt doar 5 astfel de echipamente medicale  pentru depistarea cancerului de piele.

Tot la Spitalul de Boli Infectioase a ajuns si un dermoscan total body, pentru monitorizarea afectiunilor dermatologice, si urmeaza sa fie achizitionat si un dermatoscop wireless cu baza de date. Valoarea acestor doua echipamente este de 350 mii lei.