Apă cu program în Bacău. CRAB anunță că lucrările de la Barați se apropie de final

foto_apa

Lucrările aferente investițiilor ce vizează rezervoarele de la Barați, se apropie de final, se arată într-un comunicat CRAB. Astfel, marți băcăuanii vor primi apă după un program stabilit.

„Până la această dată, deși am funcționat fără un rezervor de 5.000 mc și am anunțat program restrictionat de furnizare a apei pentru 40% din populația municipiului Bacău, am reușit prin eforturi susținute, să asigurăm aprovizionarea cu apă potabilă la parametri normali de debit și presiune, pentru marea majoritate a utilizatorilor deserviți, fără întreruperi în prestarea serviciului”, anunța conducerea CRAB.

Pentru înlocuirea unei conducte care face legătura între cele două rezervoare de 5000 mc și rețeaua de distribuție din municipiu, sistemul va funcționa fără cele doua rezervoare de 5000 mc. Astfel, în intervalul specificat vom avea disponibil pentru completarea debitului furnizat prin conducta de aducțiune Valea Uzului-Barați, doar stocul de apă acumulat în rezervorul de 10.000 mc.

Programul de furnizare a apei potabile în municipiul Bacău pentru marți, 8 iunie. 

 • 3 ore dimineața (în intervalul orar 06:00 – 09:00)
 • 3 ore după-amiaza (în intervalul orar 17:00 – 20:00)

Următorii utilizatori, alimentați din gospodăriile de apa Gherăiești și Mărgineni, nu vor fi afectați de aceste lucrări, furnizarea apei potabile realizându-se la parametri normali de debit și presiune:

 1. Cartier Serbanesti;
 2. Cartier Izvoare;
 3. Zona Milcov – Stadionului – Alecu Russo;
 4. Zona Ștefan cel Mare blocurile cu numere cu soț, inclusiv străzile Valea Roșie, Turbinei, Vântului și Vadu Bistriței;
 5. ANL Gherăiești;
 6. Calea Moinești – SALBAC – Calea Moinești nr. 34;
 7. Fosta fabrica Diana Forest, actualmente Barlinek Bacău;
 8. Arcadie Septilici;
 9. Prelungirea Arcadie Septilici (com. Mărgineni) și str. Intre Vii (com. Magura);
 10. satul Barați (com. Mărgineni)
 11. Comuna Mărgineni, satele: Valea Budului – Trebes – Padureni – Luncani – Podis;
 12. SC Conagra SA, SC Europrod SA;
 13. Satul Fântanele (com. Hemeius).