Apă cu noroi la 8,3 lei pe metru cub la robinete, într-un cartier din Galaţi. Oamenii nu o pot folosi nici măcar pentru uz casnic

Au apă la robinet, dar nu o pot folosi nici măcar pentru uz casnic, pentru ca…. e neagră. Este situaţia deloc plăcută care se petrece într-un cartier din Galaţi. Oamenii sunt disperaţi, iar unii dintre ei au făcut şi reclamaţii la compania locală de apă şi canalizare, însă răspunsul i-a umit. Oamenii au primit recomandarea de a lăsa apa să curgă până se limpezeşte. 

Şi mai îngrijorător este faptul că apa neagră de la robinet nu curge de ieri sau de azi.

„În decurs de două, trei luni pot să spun că de două, trei ori pe săptămână se întâmplă chestia asta. Dar ceea ce s-a întâmplat aseară şi faptul că nici dimineaţă nu puteam să folosesc apa, nu este o normalitate.” a povestit o femeie pentru Observator.

În aceste condiţii, oamenii au fost nevoiţi să îşi instaleze sisteme de purificare a apei. Diferenţele sunt… de la pământ la cer. În cartierul gălăţean, cei care nu au momentan un sistem de purificare sunt nevoiţi să cumpere pentru consum apă îmbuteliată. Mai mult decât atât, apa de la robinet nu poate fi folosită nici pentru treburile casnice.

Unii au făcut front comun şi au reclamat situaţia celor de la compania locală de apă şi canalizare.

Fie că e vorba de o avarie prost reparată, fie una nedescoperită, oamenii continuă să plătească apa cu noroi cu 8,3 lei pe metrul cub.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *