Apa caldă a fost oprită la Hanovra, iar luminile stradale au fost stinse la Berlin

Screenshot_20220729-122853_Chrome

Germanii pun în aplicare planurile lor extreme de economisire a energiei. Nu numai în orașe precum Hanovra și Augsburg, ci și în capitală, Berlin, robinetele de apă caldă din clădirile publice sunt închise rând pe rând. Oamenii se pot spala doar cu apa rece in piscine, sali de sport si sali de sport. Și fântânile sunt închise.

Germanii au pornit la conservarea energiei cu toată forța. Acum câteva săptămâni, mulți încă se îndoiau că, discursurile liderilor germani s-ar putea întâmpla cu adevărat. Chiar și atunci, ei au spus că au gasit soluția: oamenii sa faca mai puține dusuri, sa spele mâinile cu apă rece și sa utilizeze capetele de duș inteligente. Primii pași mai drastici au început acum.

Germania a confirmat că suprataxa de gaz planificată pentru clienți va fi mult mai mare decât se aștepta anterior. În justificarea oficială se referă la faptul că toate acestea se fac pentru ca, firmele energetice să nu dea faliment în următoarele luni. „ Nu putem spune încă cât va costa gazul în noiembrie, dar vestea proastă este că va fi cel puțin câteva sute de euro pe gospodărie.” a declarat ministrul Economiei Robert Habeck.

Restricțiile introduse în Germania au fost primele care și-au făcut simțit impactul la Hanovra: apa caldă a fost oprită în clădirile publice. Te vei putea spala doar cu apa rece in piscine, sali de sport si sali de sport. Fântânile vor fi închise.

Scopul este reducerea consumului de energie cu 15 la sută. Clădirile publice nu vor fi încălzite între aprilie și sfârșitul lunii septembrie, iar chiar și iarna încăperile vor fi încălzite doar la 20 de grade. Este interzisă utilizarea ventilatoarelor și a radiatoarelor portabile”, a anuntat Belit Onay, primarul orasului.

Situația este similară în Augsburg. Monumentele capitalei nu mai sunt iluminate pentru a economisi bani. Aproximativ 200 de clădiri istorice și municipale au fost acoperite de întuneric pentru seara, relatează The Guardian.