Anticipatele bat la uşă

foto_chirica

Ziua de vineri a adus o veste soc. Alesii PSD au boicotat şedinţa de Consiliu Local de astăzi. De la întrunire au lipsit 13 aleşi de la PSD şi ALDE iar din lipsa de cvorum sedinta a fost amanata.

Ieri, la şedinţa comisiilor reunite, consilierii PSD erau de acord cu toate proiectele. Din unele surse, alesii PSD au avut o şedinţa de grup la ora 9.00 în urma căreia au decis boicotul. De asemenea, surse politice au indicat că scopul PSD este de a arată „ruperea” faţa de Mihai Chirica. Reactia primarului nu a intarziat sa apara. In aceasta dimineata, dupa ce s-a constatat lipsa cvorumului, primarul a facut anuntul zilei: alegeri
anticipate.

Consilierii PSD nu au oferit nicio explicaţie pentru absenţa de la sedinţa. Preşedintele PSD Maricel Popa a invocat două motive pentru lipsa consilierilor: anularea inexplicabilă a şedinţei din 26 aprilie şi tergiversarea aprobării în plen a două proiecte majore: drumuri de acces spre aeroport şi spitalul regional.

Potrivit legii, alegerile anticipate pot fi declansate doar dupa ce trei sedinte consecutive ale Consiliului Local nu au avut loc.