Antibiotice Iași va produce tratamente alternative și asociative împotriva Covid 19

antibiotice is

Ioan Nani, directorul general al companiei Antibiotice Iași, a anunțat posibilitatea producerii tratamentelor alternative și asociative împotriva Covid-19. Este vorba de zece produse care se găsesc greu pe piață și sunt absolut necesare în lupta împotriva pandemiei, cât și a altor boli grave.

„Discutăm cu Ministerul Sănătății nevoia de a atrage zece produse care, din păcate, se găsesc foarte greu în peisaj. Nu sunt neapărat cele de ultimă generație, care trebuie să trateze COVID-ul, dar sunt absolut necesare, sunt esențiale, așa cum le definește OMS-ul, iar noi, în perspectiva imediată, le vom aduce pe piață. Sunt produse care în ultimii doi-trei ani au fost reclamate de zeci de mii de ori că lipsesc din sistemul de sănătate. Unele le vom produce noi, aici, altele le vom produce împreună cu alte firme din afară”, a declarat Ioan Nani într-un interviu pentru RFI.

Directorul General al companiei Antibiotice Iași a mai precizat că o parte dintre medicamente reprezintă tratamente alternative pentru Covid, iar o altă parte reprezintă tratamente pentru alte tipuri de boli, precum afecțiunile oncologice.

„Unele dintre ele sunt și tratamente alternative la COVID, dar cea mai mare parte sunt medicamente esențiale în tratarea altor boli care, din păcate, sunt încă prezente în România. Unele sunt pentru oncologie, dar vreau să se înțeleagă că nu vom reuși să rezolvăm problemele sistemului de sănătate din România. Venim punctual pe anumite produse care, din păcate, sunt produse doar de doi-trei producători și din această cauză ele nu se găsesc. Încercăm, prin politici de colaborare cu parteneri pe care-i avem de zeci de ani, să găsim soluții pentru ca acele produse să vină cu regularitate în țară”, a spus Ioan Nani în cadrul aceluiași interviu.