Antibiotice Iaşi donează bani şi medicamente pentru nouă spitale din ţară

8 spitale din Iasi si Instititul de Boli Infectioase “Matei Bals” din Bucuresti primesc donatii consistente din partea companiei Antibiotice. Unitatile medicale vor primi bani si medicamente, pentru ca doctorii sa poata trata corespunzator pacientii care sunt infectati cu virusul gripal care face din ce in ce mai multe victime in tara noastra.

Compania de produse farmaceutice Antibiotice Iasi va face donatii pentru opt spitale din orasul nostru. Unitatile medicale primesc un  ajutor financiar in valoare de 300.000 lei, dar si medicamente vitale, necesare fiecarui spital in parte, intr-o perioada in care in Romania a fost declarta stare de urgenta din cauza noului coronavirus.

 “Solidaritatea, în această perioadă deosebit de dificilă, cu cei care fac tot ceea ce le stă în putință pentru a avea grijă de viețile noastre, este un gest vital și uman. Știm că resursele spitalelor sunt limitate acum, când cheltuielile pentru medicamente și materiale sanitare de protecție atât de necesare au crescut considerabil. Cu toții avem acasă copii, părinți vârstnici, pe care vrem să-i știm în siguranță și să aibă parte de tratament medical adecvat, dacă va fi necesar”, a declarat Ioan Nani, directorul general al companiei Antibiotice.

Spitalele din Iasi, care beneficiaza de donatiile companiei de produse farmaceutice sunt cel de Boli Infectioase, Spitalul de Neurochirurgie Nicolae Oblu, Spitalul „Sfantul Spiridon”, Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul Clinic de Pneumologie, Spitalul de Pediatrie „Sfanta Maria” si Spitalul Clinic „I. C. Parhon”. Alte 50 de mii de lei merg spre Institutul Regional de Oncologie din Iasi. Totodata, Institutul Național de Boli Infectioase “Matei Bals”din Bucuresti, primeste in partea Antibiotice o donatie de 250.000 lei.

În acest context pandemic, cu care nu ne-am mai întâlnit până acum, se impun măsuri excepționale. Suntem un producător român de medicamente și vom avea întotdeuna grijă de români iar acum, ne exprimăm întreaga disponibilitate să ajutăm sistemul de sănătate să procure resursele necesare pentru a face față suprasolicitărilor ce vor urma. Antibiotice la momentul de față nu a întrerupt procesele de fabricație și își propune să asigure cu medicamente orice solicitare venită din partea spitalelor din toată țara, mai ales dacă acestea se confruntă cu rupturi de stoc pentru medicamente de urgență”, a declarat Ioan Nani, directorul general al companiei Antibiotice.

In laboratoarele Antibiotice Iasi se produc intre 250 si 325 de mii de comprimate pe ora. Aici se fabrica medicamente pentru tratarea diferitelor afectiuni si boli, de la cele infectioase, cardiovasculare si dermatologice, pana la cele oncologice, digestive si ale sistemului nervos.  In Romania se face si performanta. O demonstreaza compania farmaceutica Antibiotice, la care statul este actionar majoritar si care, de cel putin 16 ani, se claseaza pe locul 1, in tara noastra, la capitolul excelenta in afaceri. Daca in 1995, penicilina era primul si singurul produs fabricat la Antibiotice Iasi, astazi, compania exporta medicamente si unguente in 70 de tari din intreaga lume si produce peste 140 de produse.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!