Antibiotice Iași desfășoară campania „Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!”

WhatsApp Image 2022-11-18 at 13.48.44 (1)

Cu ocazia “Zilei europene a informării despre antibiotice”, marcată în fiecare an la data de 18 noiembrie, compania Antibiotice Iași desfășoară campania naționala „Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!”, simultană cu alte acțiuni organizate la nivel european.

Nu putem lua antibiotice doar dacă bănuim că este o infecție bacteriană, ci trebuie să ne adresăm unui medic, care are toate pârghiile pentru a suspecta acest lucru sau pentru a stabili un diagnostic de certitudine. Deci, antibioticele care reprezintă o comoară, o zestre a umanității, noi vrem să o menținem și să o transmitem mai departe și o putem transmite nealterată doar dacă vom fi foarte prudenți. Și această campanie de conștientizare pe care a inițiat-o compania Antibiotice este foarte bine venită și ne-am alăturat cu tot sufletul”, a declarat prof. dr. Egidia Miftode, medic primar Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Activitățile campaniei au debutat la Iași și București pe 16 noiembrie, cu sesiuni de instruire destinate studenților mediciniști și farmaciști din cele două centre universitare și vor continua pe durata întregii săptămâni 18-24 noiembrie în cadrul „Săptămânii mondiale a conștientizării antimicrobiene” cu acțiuni de informare adresate publicului larg.

Campania Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă! este o campanie de informare, de conștientizare despre utilitatea antibioticelor atunci când sunt utilizate corect. Este responsabilitatea noastră, a tuturor să prevenim creșterea rezistenței antimicrobiene, pentru a păstra valoarea acestor medicamente de neînlocuit în terapeutică și pentru generațiile viitoare, a spus Andrada Cozac, manager medical Antibiotice Iași.

Acțiunile proiectului au continuat și vineri, pe 18 noiembrie, cu campanii stradale în Iași și București unde studenți voluntari, alături de reprezentanți ai companiei Antibiotice au oferit trecătorilor materiale informative despre utilizarea responsabilă a antibioticelor.

În cadrul campaniei desfășurată de Antibiotice, studenții voluntari au realizat un flashmob pe Pietonalul Stefan cel Mare și Sfânt.

Campania “Tratează antibioticele cu grijă, pentru un viitor fără grijă” face parte din programul de comunicare „Antibioticele Mileniului III” lansat de compania Antibiotice în anul 2018 și are ca scop informarea și conștientizarea populației și a profesioniștilor din domeniul sănătății cu privire la utilizarea corectă a medicamentelor antibiotice pentru păstrarea eficacității acestora și limitarea fenomenului de rezistență la antimicrobiene.