Ansamblul „Constantin Arvinte” – trei ani de activitate artistică

WhatsApp Image 2021-11-23 at 09.33.07

Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași se pregătește de sărbătoare. Pe 30 noiembrie, instituția va marca trei ani de activitate artistică printr-un spectacol aniversar, intitulat „Mândră zi de sărbătoare”.

Evenimentul, care va avea loc la Casa de Cultură a Studenților Iași, cu începere de la ora 18:00, va aduce pe scenă artiștii ansamblului și un invitat special, Liliana Laichici. Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Dumitru Lucaci.


„La aniversarea celor trei ani de activitate, avem satisfacția că tânărul nostru ansamblu a devenit deja un nume respectat în țară și străinătate. Avem numeroase invitații de a participa la manifestări de calibru, spectatorii ne primesc cu mare căldură, ecourile din mediul online sunt puternice. Și pentru viitor avem obiective îndrăznețe, pentru a onora cum se cuvine amintirea maestrului Arvinte și a promova intens Iașul și valorile autentice românești” a declarat managerul Ansamblului „Constantin Arvinte”, coregraful Petre Șușu.


Până la întâlnirea de săptămâna viitoare cu spectatorii ieșeni, ansamblul va mai participa la un alt eveniment notabil, Festivalul Național de Folclor „Ioan Macrea”. Ajunsă la a XXIII-a ediție, manifestarea de la Sibiu se va derula de joi până sâmbătă, artiștii Ansamblului CJ Iași urmând a urca pe scenă în ultima zi a festivalului.