Ansamblul ”Constantin Arvinte”, spectacol aniversar la doi ani de activitate artistică

128364399_381682633144928_1529740262169321250_n

Ansamblul profesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași împlinește mâine doi ani de activitate artistică. Cu acest prilej, duminică, începând cu ora 15:00, Ansamblul va difuza un material video special pe pagina de facebook a instituției.

Acesta va cuprinde un interviu cu reputatul compozitor, dirijor și folclorist Constantin Arvinte (94 ani), care este născut în comuna ieșeană Voinești și s-a format la Conservatorul de Muzică și Artă Dramatică ”George Enescu” din Iași, precum și un spectacol aniversar. Reprezentația, susținută în condiții speciale, fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus, i-a adus pe scenă pe dansatorii, artiștii instrumentiști și apreciații soliști vocali ai Ansamblului, Constantin Bahrin, Claudia Martinică, Simona Mazăre, Andrei Balan și Ana-Maria Ababei. Conducerea muzicală este asigurată de Dumitru Lucaci, iar coregrafia este semnată de managerul Petre Șușu.

În transmisiune vor fi inserate și înregistrări cu momente speciale din activitatea de până acum a Ansamblului CJ Iași, între care se vor regăsi fragmente din spectacole în care invitați speciali au fost nume celebre precum Laura Lavric, Ionuț Dolănescu și Ciprian Pop.