Ansamblul ”Constantin Arvinte”, la primul CD aniversar

ansamblul-cj

CD aniversar pentru Ansamblul Constantin Arvinte. Aristii au scos primul lor produs muzical. Petru Susu, managerul si coregraful ansamblului impreuna cu dirijorul Dumitru Lucaci au intomit bilantul la aniversarea a 2 ani de activitati culturale si artistice.

Reprezentatiile ansamblului s-au mutat in mediul online, dupa aparitia pandemiei. A fost creat primul album muzical al Ansamblului Constantin Arvinte, care va fi distribuit gratui publicului.

Petre Susu, manager Ansamblu Constantin Arvinte

Bucuria noastra se manifesta acum prin incercarea de a promova primul album muzical realizat suta la suta in interiorul ansamblului artistic profesionist. Cand spun suta la suta spun asa, ca la albumul muzical a participat orchesta ansamblului, au participat dansatorii ansamblului dirijorul, solistii  si s-a realizat in studioul de inregistrati pe care am reusit sa il punem in functiune aici, in interiorul cladirii in sediul Ansamblului artistic profesionit Constantin Arvinte  al Consilului Judetean Iasi.

CD-ul aniversar este rezultatul a 8 luni de munca a ansamblului si este o premiera pentru institutie. Acesta va fi distribuit gratuit publicului.

Dumitru Lucaci, dirijor ansamblu

Veti regasi pe acest album 19 piese. Includ, folclor coregrafic, efectiv materialul sonor din suite de dansuri, includ aici creatii de orchesta, creatii vocale si creatii instrumentale.

Regasim cate o piesa a tuturor celor 5 solisti ai ansamblului nostru, Constantin Bahrin, Claudia Martinica, Simona Mazare, Andrei Balan si Ana-Maria Ababei.

Reprezentantii asamblului au precizat ca pe viitor vor fi organizate in fiecare an 4 spectacole de folclor, in preajma echinoctiilor de primavara si toamna, si a solstitiilor de vara si iarna. Totodata, vor fi sustinute 3 spectacole diferite cu tematica specifica postului Pastelui, postului Sfintei Maria Mica si postului Craciunului. Tot de acum, in fiecare an se vor oganiza si spectacole cu tematica: nasterea, casatoria si moartea. Acestea vor fi prezentate publicului in contexte culturale adecvate.