Ansamblul „Constantin Arvinte” a reprezentat România în străinătate

221394112_937364863493231_1972592153293500108_n

Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași a avut un program intens în ultima perioadă. Artiștii coordonați de coregraful Petre Șușu, care este și managerul instituției, și dirijorul Dumitru Lucaci au reprezentat România la festivaluri internaționale de folclor derulate în Bulgaria, la Razgrad și Veliko Târnovo. La revenirea în țară, Ansamblul ”Constantin Arvinte” a fost prezent și la Festivalul Internațional de Folclor ”Hora din străbuni” de la Vaslui, manifestare de anvergură, care a reunit artiști din șase țări.

„Faptul că la doar trei ani de la înființare am ajuns să fim invitați la festivaluri de tradiție, alături de ansambluri renumite din Europa, ne-a onorat și a confirmat faptul că s-a muncit foarte bine în această perioadă. Ne-a bucurat mult că momentele artiștilor noștri au fost primite foarte bine de public și de organizatori, dar și de artiștii consacrați care au fost prezenți la manifestările importante la care am participat” a declarat Petre Șușu.

Momentele artistice prezentate de Ansamblul CJ Iași la festivalurile amintite pot fi vizionate pe pagina de facebook a instituției.

Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași va susține în această lună mai multe spectacole în țară și intenționează ca în luna septembrie să organizeze a doua ediție a Festivalului Național de Folclor ”Constantin Arvinte”, care a fost anulat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.