Ansamblul CJ Iași – Spectacol special dedicat Zilei Unirii Principatelor

arvinte

Ansamblul Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași are o inițiativă inedită de Ziua Unirii Principatelor. Artiștii ansamblului condus de coregraful Petre Șușu, care este și managerul instituției, și dirijorul Dumitru Lucaci au interpretat mai multe momente speciale în diferite locuri din Iași care amintesc de Alexandru Ioan Cuza și Unirea de la 1859: Palatul ”Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, Muzeul Unirii, Piața Unirii și Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, unde se află mormântul marelui domnitor.

Înregistrate video, momentele au fost reunite într-un spectacol-eveniment, care va oferi și un context folcloric în care vor fi valorificate atracțiile culturale ale județului.

Spectacolul va fi difuzat pe pagina de facebook a Ansamblului CJ Iași chiar pe 24 ianuarie, de la ora 11:00. În cadrul reprezentației vor putea fi urmăriți soliștii vocali Constantin Bahrin, Claudia Martinică, Ana-Maria Ababei, Simona Mazăre, Andrei Balan, artiștii instrumentiști și dansatorii ansamblului precum și invitați speciali.