Ansamblul Artistic Profesionist, un an de activitate

Sharing is caring!

Sfarsitul acestei luni va marca un eveniment cultural de anvergura la Iasi. Pe 29 noiembrie, la Teatrul Luceafarul va avea loc o editie artistica dedicata aniversarii unui an de la infiintarea Ansamblului Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” al judetului Iasi. Evenimentul va reuni aici, o serie de interpreti cunoscuti ai folclorului romanesc.

“In aceasta perioada de un an de zile de activitate artistica am reusit sa inchegam un grup de dansatori omogen, compact, care sa poata sustine spectacole de nivel profesionist, o orchestra care deja confirma statutul de orchestra profesionista, formata din oameni, alesi, selectati si cu perspectiva si cu dorinta de a face parte dintr-un grup profesionist, pentru ca aceast lucru poate fi o problema la un instrumentist sunt foarte multi instrumentisti foarte buni care pur si simplu nu isi doresc sa activeze intr-o orchestra profesionista stiut fiind faptul ca sunt rigori.”, a declarat Petre Susu, manager Ansamblu Artistic Profesinist “Constantin Arvinte” Iasi.

Reprezentantii Ansamblului au incercat sa pastreze echilibrul intre organizarea institutiei si spectacole.

“Am reusit sa aducem in atentia publicului iesean un nume nou, destul de greu. Lumea, iubitorii de folclor inca tanjesc dupa “Doina Moldovei”, “Doina Carpatilor” este foarte aproape, dupa cum ne-a fost 18 ani coregraf, nu este usor sa intri cu un nume nou pe piata. Am reusit sa amenajam un spatiu in care sa putem functiona, dar mai mult decat atat, am reusit sa gasim o cale, un scop, un drum prin care, cred eu putem sa ne identificam noi ca ansamblu folcoric si sa punem in valoare spatiul folcloric al judetului Iasi.”, a declarat Petre Susu, manager Ansamblu Artistic Profesinist “Constantin Arvinte” Iasi.

Pregatirile pentru aniversarea unui an de activitate al Ansamblului Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” Iasi se fac in pasi de dans, iar toti iubitorii de folclor sunt asteptati la eveniment.

shares