Ansamblu folcloric de copii la Iași

WhatsApp Image 2021-12-08 at 16.01.38 (1)

La inițiativa Ansamblului Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, Iașul va avea un nou ansamblu folcloric, rezervat exclusiv copiilor.

Constituit ca un compartiment distinct în organigrama Ansamblului CJ Iași, Ansamblul Folcloric de Copii și Juniori „Florile Moldovei” va fi lansat sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților Iași, într-un spectacol intitulat „Flori de cântec românesc”, care va începe la ora 18:00. Copiii și tinerii care alcătuiesc noul colectiv artistic au fost selectați de artiștii Ansamblului „Constantin Arvinte” după mai multe preselecții și spectacole speciale.


Petre Șușu, managerul Ansamblului CJ Iași: „Ne bucură enorm faptul că am găsit o mulțime de talente autentice în județul Iași, talente pe care le-am promovat și le-am reunit într-un ansamblu rezervat lor. Cu multă muncă și seriozitate, din această pepinieră se vor putea ridica viitori artiști ai Ansamblului , care vor putea duce mai departe frumoasele noastre tradiții”.


Spectacolul de sâmbătă are și o componentă caritabilă, spectatorii care vor fi prezenți la Casa Studenților având posibilitatea să doneze pentru sprijinirea copiilor de la Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Nicolae” Pașcani. Acțiunea va fi gestionată de Mihaela Iulia Spiridon, de la Asociația ȘANSA 2010 Pașcani, o asociație non-profit sprijinită de mai mulți sponsori și voluntari.

Donații pentru copiii din Pașcani pot fi făcute și la evenimentul de sâmbătă și în contul RO58 RNCB 0176 1607 6499 0001, deschis la BCR Agenția Pașcani.