ANPC organizează Comandamentul de Iarnă: Vom creşte atât de mult controalele, încât nu va exista curăţenie doar de sărbători

anpc

foto: brasovmetropolitan

Ca în fiecare an, în contextul sărbătorilor, în perioada 20.12-31.12, Autoritatea Națională Pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) organizează Comandamentul de iarnă 2021, care are drept scop prevenirea și combaterea practicilor care dăunează vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor.

Coordonat de președintele ANPC, Mihai Culeafa și de Paul Anghel, Director General al Direcției Generale de Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, Comandamentul desfășoară următoarele activități: consilierea operatorilor economici, activități de informare a consumatorilor, supraveghere și control a pieței produselor şi serviciilor oferite în perioada de iarnă, precum și preluarea și cercetarea reclamațiilor.

Activitatea Comandamentului de iarnă 2021 se desfășoară în regiunile: nord-est (Iași), nord-vest (Cluj), centru (Brașov) și sud-Muntenia (Ploiești).

„Acest comandament este necesar cu atât mai mult cu cât am observat mulți operatori economici care iau măsuri abia când află de vizita noastră. Nu ni s-a întâmplat de puține ori să avem de a face cu astfel de situații: vitrine, pardoseli, băi care, brusc, sunt mult mai curate decât le mențin de obicei. Dacă îndepliniți cele menționate anterior, mă bucur, dar totul trebuie să aibă o constanță. Vom crește atât de mult controalele, încât nu va exista curățenie doar de sărbători, pentru că ea ar trebui să existe mereu! Tratați cu seriozitate respectul față de consumator, altfel toleranța noastră va fi zero! De asemenea, un alt aspect peste care nu pot trece cu vederea nicicum este legat de promisiunile în ceea ce privește cazarea. Românilor li se promite priveliște către mare, munți, pârtie, dar primesc, în schimb, vedere către parcări, blocuri sau, mai rău, către spațiul unde se aruncă gunoiul“, declară Mihai Culeafă, preşedintele ANPC.