ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică și vânt în Moldova

ANM 13 iunie

Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 13 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 23:00, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65…70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

Zone afectate: județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați și zona de munte a județelor Suceava și Neamț.

Potrivit ANM, în intervalul 13 iunie, ora 14:00 – 13 iunie, ora 23:00, a fost anunțat cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată pentru zona Dobrogei.

În județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, viejlii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.