Animawings va amâna zborurile de pe Aeroportul Iași

Animawings a decis să amâne zborurile dintre București și aeroporturile din Oradea, Cluj Napoca, Paris, Iași și Stockholm pentru martie 2025.

Anunțul vine după ce în debutul campaniei electorale compania românească Animawings, cu capital privat, a anunțat că din această toamnă va începe să opereze noi rute interne și internaționale, între care și una între Oradea și București.

Animawings va amâna zborurile de pe Aeroportul Iași. Care este motivul?

Compania a anuntat ca eista intarzieri operationale ale aeronavelor si a decalat pentru luna martie lansarea noilor rute. Costul biletelor pe ruta București-Cluj-Napoca și retur începe de la 38,20 EUR /sens, cu toate taxele incluse, a anuntat marti compania. Orarul de zbor este deja disponibil si are 9 frecvenţe operate săptămânal.

Toate zborurile vor fi efectuate cu aeronave de concepție nouă, Airbus 220-300, achiziționate de compania aeriană chiar în acest an. Modelul A220 are 140/149 de locuri, 12 scaune de business rabatabile, cu un spaţiu între scaune net superior altor modele din piaţă şi cinci locuri pe fiecare rând. Avionul produce cu 50% mai puţin zgomot, cu 30% mai puţine noxe şi consumă cu 25% mai puţin combustibil decât o aeronavă din vechile generaţii. Aceste caracteristici le vor permite noilor aeronave AnimaWings să aterizeze inclusiv pe aeroporturile mari din interiorul oraşelor – de exemplu Paris – Charles de Gaulle sau Stockholm – Arlanda, unde normele de poluare sunt mai stricte, dar şi distanţele de transfer către principalele atracții sunt mai scurte pentru pasageri.

”AnimaWings se poziţionează ca fiind o companie smart cost, care vrea să aducă soluţii noi şi eficiente, şi nu concurenţă, în piaţa aviatică locală”, explică Marius Pandel. ”Prin conceptul smart cost vizăm să devenim o alternativă reală pentru low cost şi să oferim clientului în primul rând respect, prin flota de avioane modernă, prin politicile tarifare flexibile, fără costuri ascunse sau taxe mai mari decât biletul în sine, dar mai ales prin facilităţile oferite la bord. Printre acestea se numără catering, wi-fi, un spaţiu generos între scaune, mai multă lumină și multe altele. Alături de partenerii noștri de la Airbus vom aduce în România, în premieră, aceste aeronave 220-300 de ultimă generație, care au niște caracteristici și performanțe unice. La nivel mondial, ele se regăsesc deja în flota unor companii mari și de renume”.

În perioada următoare, AnimaWings va continua să introducă destinații noi cu plecare din Bucureşti odată cu lansarea programului de iarnă, operate cu aeronavele Airbus A320 aflate deja în portofoliul companiei.

AnimaWings operează zboruri de pe Aeroportul Henri Coandă din București, dar și din alte orașe din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *