„Animalul politic” Petru Avram a fost trimis in judecata de DNA

Petru-Avram

Petru Avram, fostul director al Administratiei Bazinale de Apa Prut Barlad a fost trimis in judecata, in stare de libertate pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu si influentarea declaratiilor in forma continuata.

În perioada mai-iunie 2020, inculpatul Avram Petru, ar fi dispus în mod nelegal ca utilaje și muncitori din subordine să efectueze gratis lucrări pentru deznisiparea a cinci puțuri situate pe terenul ce aparținea unei societăți comerciale.

Prin aceste demersuri, patrimoniul instituției publice ar fi fost prejudiciat cu suma de 2.506 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului și a cheltuielilor cu forța de muncă. În contextul apariției în spațiul public a unei anchete jurnalistice ce viza aspectele menționate mai sus, în datele de 10 și 17 februarie 2020, inculpatul Avram Petru ar fi încercat să-i determine prin constrângere morală pe aceeași subordonați să declare că lucrările respective ar fi fost făcute în afara orelor de program.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de inculpat. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Iași cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Petru Avram a mai fost trimis in judecata in dosarul in care a aprobat angajarea unei foste chelnerite in functia de inginer.