Animalele depresive se pot trata homeopat la Iași

shutterstock_1212373000-scaled

Depresie, anxietate, frică, drenaj sau gelozie sunt doar câteva afecțiuni de care suferă adesea animalele de companie. Pentru toate acestea există tratament. Abordarea este mult mai simplă acum cu ajutorul medicamentelor homeopatice care nu provoacă dependență sau afecțiuni secundare.

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași a apărut primul ghid practic de terapie homeopată care poate veni în ajutorul tuturor stăpânilor de animale de companie. Tehnica terapeută, aflată la început în țara noastră este explicată în cele două  părți ale ghidului. În fapt, homeopatia veterinară  a evoluat odată cu cea umană și se bazează pe proverbul românesc„cui pe cui se scoate”. Metoda terapeutică constă în administrarea de doze mici a substanțelor care în doze mari ar provoca simptomele bolii respective.

dr. Irina Lipovan- autor ghid

”Medicația homeopată poate utilizată ca atare, alternativ. În situații care nu cer prioritar, o medicație alopată sau de altă natură.”

Medicamentele homeopate nu sunt eficiente în cazul cancerului la animale, dar pot preveni reacții adverse provocate de terapia oncologică.

dr. Irina Lipovan- autor ghid

„Remediile homeopate peste 3000 la număr, provin din regnul mineral, vegetal și animal. Sunt fabricate într-un stil propriu. Din substanța de bază se fac diluții și dinamizări”

Depresie, drenaj, constipație, cataractă, abces sunt diversele afecțiuni care  se găsesc rezumate și pentru care se gasesc sfaturi în ghid. „ Homeopatia Veterinară”  este semnata de dr. Lipovan de la Iași și dr. Marie-Noelle Issautier din Franța și a presupus o colaborare de peste 5 ani.

dr. Irina Lipovan- autor ghid

”Mămică venită acasă de la spital, cu bebelușul moment în care comportamentul câinelului din casă s-a schimbat total. A început să vomite, fiind gelos, să nu mai mănânce. A venit la mine și din fericire, tratamentul homeopat a dus, foarte rapid, la dispariția acestor tulburări de comportament.

Suzy, un metis- husky în vârstă de 13 ani s-a prezentat alături de stăpână la Spitalul de Urgență Veterinară din cadrul Universității are o formațiune în partea stângă a maxilarului si va urma o terapie homeopată.

Elena Nistor- stăpân câine

„Cred că înainte de a fi intervenția chirurgicală, o să intre pe un tratament homeopaticpentru că eu sunt foarte convinsă de efectele pozitive ale acestor tratamente

Homeopatia veterinară a apărut și a evoluat, în strânsă legătură cu homeopatia umană. În Franța, Belgia sau Germania, de exemplu, medicii veterinari utilizează medicamentele homeopate, atât pentru animalele de companie, cât și în creșterea intensivă a animalelor de rentă.