Angajații Serviciului de Pază și Protecție riscă să rămână fără locuri de muncă

directia de paza

Disputa in plenul Consiliului Judetean Iasi pe subiectul majorarii tarifului la serviciile de paza. O parte dintre institutiile aflate in subordinea CJ vor sa renunte la contractul pe care il au cu Serviciul de Paza si Protectie pentru ca nu dispun de bugetul necesar pentru a acoperi aceste costuri. Astfel, o mare parte dintre angajatii Serviciului ar risca sa ramana fara loc de munca.

Serviciul de Paza si Protectie din cadrul Consiliului Judetean Iasi risca sa ramana in viitor fara o parte dintre angajati din cauza tarifelor mult prea mari pe care conducerea judetului vrea sa le puna in aplicare din 2023. Mai exact, tariful pentru o ora pe timp de zi pentru un post neinarmat este de 37 de lei, iar pe timp de noapte 42 de lei.

Pentru posturile unde angajatii trebuie sa fie inarmati, tarifele sunt de 39,5 lei si 45,11 lei. Avand in vedere situatia de fata, Aeroportul Iasi si Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi au anuntat ca intentioneaza sa renunte la contractul cu Serviciul judetean.

Cristian Stanciu, lider PSD in CJ Iași: „Prin acest proiect se va condamna Directia de Paza a Consiliului Judetean pentru ca la aceste tarife nu se va putea supravietui. Am prezentat si o maniera in care ar fi trebuit sa ne fi aplecat pe analiza cu privire la bugetele celor trei entitati implicate Aeroportul, Directia de Protectia Copilului si Directia de Paza pentru ca se vor taia aceste fonduri de la cele trei institutii si rezultatul va fi trimiterea acasa a 90 de angajati adica un procent de 60% din angajati ai Directiei de Paza„.

Consilierii judeteni PSD condamna atitudinea conducerii judetului.

Dumnealui are un buget la dispozitie chiar la petrecerea de ieri si-a permis sa faca o cheltuiala mare, foarte mare care pune in imposibilitatea ca 90 de colegi angajati ai Consiliului Judetean sa ramana someri. Atat Directia de Protectia Copilului si Aeroportul vor sa renunte la aceste servicii de protectie. ce se intampla? Stiti sau nu stiti fiind atat de ocupat cu probleme de-ale dumneavoastra”, i-a transmis Mircea Manolache lui Costel Alexe.

– Costel Alexe: Astazi nu va tolerez deloc nesimtirea.

– Mircea Manolache: Va rog frumos sa nu interveniti. Cu tot respectul.

– Costel Alexe: Daca nu vorbiti pe proiect votez proiectul fara dumneavoastra.

– Mircea Manolache: Tocmai de aceea suntem in situatia in care in primavara cel tarziu 45 de angajati sa raman someri. Dupa inca sase luni, Aeroportul va renunta la aceste servicii. Deci inca 45 de colegi de la Serviciul de Paza si Protectie vor ramane fara serviciu.

Directia de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului ar fi motivat faptul ca nu mai are buget pentru aceste servicii.

Etienne Ignat, consilier judetean USR: „Pentru Serviciul de Paza avem un tarif si in acest proiect este o suma mult mai mare. Chiar am inteles de la domnul  Florin Ion ca a scos aceste servicii si o firma de paza a venit cu o ferta de 25 lei pe ora. In acest proiect costul pe ora este de 40 lei. Consideram ca pretul este nejustificat si este clar un exemplu prin care administratia publica ne arata cum nu poate sa faca performanta in comparatie cu sectorul privat”.

O mare parte din bugetul Serviciului de Paza si Protectie merge catre salarii.